Magiske hænder

Privilegiet at kunne bruge mine hænder og intuitive sanser

Jeg er dybt taknemmelig for, at have muligheden og evnen til at kunne udvikle dette redskab i mit daglige virke i klinikken. 

Mit arbejde i klinikken består blandt andet af at kunne sanse det hele menneske i vores fælles nærvær. 

Det består i, at kunne holde et trygt rum og plads til, hvad der end måtte opstå i og omkring kroppen hos klienten, uden at bedømme det som værende rigtigt eller forkert. 

Bare møde det med omsorgsfuld opmærksomhed. 

Jeg er uddannet sundhedsfagligt og har elsket at gå i dybden med sundhedsvidenskabelige fagkundskaber. Jeg kan godt lide at vide, hvad videnskaben siger. 

Efterhånden som jeg bliver ældre og jo mere jeg oplever, står det mig klart, at hvis overbevisningen er, at når det er videnskabeligt bevist, så står du med den endegyldige sandhed, så har du taget fejl. 

Videnskabelige undersøgelser er altid fragtmenter taget ud af et hele, taget ud af sin kontekst og så har man undersøgt en lille flig af dette og derefter har man antagelser og teorier om, hvad der er hele sandheden. 

Jeg må sige, at Medicinalverdenen har i min optik opreklameret værdien af videnskaben i en grad, der ikke holder vand. Dertil kommer, at der ofte kommer journalistiske tolkninger ind over, som slet ikke holder ved nærmere eftersyn. Desuden hives konklusionerne ud af den lægefaglige verden, hvor lægerne og forskere heller ikke er enige om resultatet og validiteten af undersøgelsen. 

 I løbet af 90 erne og nullerne skulle vi som terapeuter også være med på vognen. Nu skulle vi uddannes som bachelorer og kandidater og dermed skulle vi arbejde med evidens for vores behandlinger. Alt sammen meget relevant og i tråd med verden.  Motivationen var, at det skulle berettige vores eksistens i kommunen og andre behandlingssteder. 

Jeg ved, at vi blandt andet arbejdede med forskellige træningsmetoder osv og skulle så skabe evidens for hvor mange borgere, der havde gavn af den ene eller anden type træning og behandling. 

I praksis er min oplevelse, at det senere er blevet brugt som sparremiddel til at vurdere, hvor lille en indsats, man kan nøjes med. Derfor oplever mange, der har brug for optræning eller behandling, at det består af træningshold og udleverede øvelser fremfor individuel behandling. Det har efter min opfattelse ikke forbedret fagene. Til gengæld kan du få tilskud, når du søger behandling via lægen og der henvises derfra. Men hvad hjælper tilskud, når du ikke får den optimale behandling? 

Erfaringsbaseret videnskab

Det jeg beskæftiger mig med i dag, bygger både på mine egne erfaringer, jeg får hver gang ,jeg har en klient i hænderne og så et hav af andre fagpersoners erfaringer. 

Erfaringer der er opbygget af folk med særlig viden og evner. Som bygger på generationers opmærksomhed og interesse for emnet. 

Det handler om, at være åben for, hvad der taler til min intuitive fornuft og viden om krop og sind. 

Det handler om tillid!

Det handler om, at jeg har tillid til, at din krop er den bedste til at hele dig og at din krop ved, hvordan du skal restituere og finde rækkefølgen i, hvad der skal falde på plads for, at det hele spiller ordentlig igen. 

Det giver jeg din krop, ro og plads til i behandlingerne i klinikken. 

gold foil tree of life, tree, frame

Varme hænder og superkræfter

Jeg tænker, at blodkarrene må ligge noget yderlige i mine hænder. Mine hænder er stort set altid varme. Ofte er de så varme, at det bliver bemærket af den, der ligger på briksen. 

Dels opstår der varme i klientens egen krop under mine hænder, fordi vævet arbejder. Dels sender jeg en masse opmærksomhed ned i håndfladen, for at observere og sanse vævet og systemet. Det generer vel energi uden, at det er hokus pokus eller spirituelt. 

Eller hvis det er spirituelt og healing, så er jeg også ok med det. Så får du det med i prisen. Min overbevisning er, at det vi kalder spirituelt og healing, er noget vi ikke har forstået endnu. Jeg er overbevist om, at det handler om energi. Jeg vil komme ind på det en anden gang i et blogindlæg. Det er for mig ikke noget overnaturligt og mystisk. Vi er omgivet af det hele tiden og vader rundt i det. 

Men ofte går systemet i gang af sig selv og dette kan føles, som om det kommer fra mig. Der var endda en, som spurgte om det var sådan nogen superkræfter, jeg havde. —Min fantasi er livlig, så jeg fik straks et billede af en terapeut med superpower kappe på skuldrene. 

Dygtigt håndværk kan virke som magi

Når håndværkeren intuitivt arbejder med materialet – ligger al sin erfaring, fornemmelse og viden i det, bliver det ofte uforståeligt og fantastiske for den udenfor stående.  Når man elsker og dyrker det, man gør og følger det man har naturlige evner for, ender det med magi 

Det er et privilegie, at kunne bruge hele sit sanseapperat og person og måde at være på i sit daglige arbejde. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest