Spørgsmål til Kropsterapeuten

Picture of Mary Frølund

Mary Frølund

Holistisk Kropsterapeut i Klinik Frølund

Jeg bliver ofte spurgt om disse ting 

 
Enten direkte eller også formuleret sådan lidt under bordet.
 
For Holistisk Kropsterapi og ikke mindst Kranio Sakralterapi er nu stadig sådan lidt for alternative!

Mystiske ord for de fleste.
 
Det er da vist noget man skal tro på, for at det virker, ikke?
woman, kids, girls
Hvad er holistisk kropsterapi ?

Hos mig er det en behandlingsform, som er kombineret fra min baggrund som mangeårig terapeut. 

Jeg tager udgang i kroppen, hvor jeg integrerer faglig viden om hvordan Kroppen, sindet, miljøet og de sociale relationer har betydning for, hvordan du fungerer i din dagligdag. 

 

Hvad Hjælper Kranio-sakral Terapi behandling for?

Det jeg ved med sikkerhed er, at det beroliger Nervesystemet og især vævet i kroppen og dermed hele kroppen og sindet.

Derfor opnår vi de gode effekter på den negative opspænding af kroppen: Det dæmper hele alarmberedskabet. Der bliver skabt en balance, hvor der er plads til, at kroppen arbejder med sin egen fantastiske helings-evne.

Derfor fungerer behandlingen godt til snart sagt alle former for smerter og opspænding i kroppen. Det er her, vi ser problemerne med spændingshovedpine, spændinger ved skævt bid og kæbe. Lænde problemerne og smerten mellem skulderbladene

Samt hormonproblemer, angst og depressioner. De sidste 3 ting skyldes formentligt, at bindevævet inde i kraniet også påvirkes positivt.

Er der videnskab bag det?

Dette er et interessant spørgsmål og det optager mig faktisk en del.

Jeg kan ikke sige, at der på nuværende tidspunkt er nogen evidensbaserede undersøgelser, der er store nok til, vi hverken kan bekræfte eller af bekræfte virkningen af behandlingen.

Der er dog flere ting, der antyder, at der vist nok er noget om snakken. Men ingen kan finde det helt rette værktøj til at undersøge det. Mit umiddelbare bud på dette er, at det handler om, at den almindelige videnskab skal blive bedre til at arbejde med kvantefysik og biologi. Så en gang i fremtiden får vi nok evidensen.

Indtil da må vi stille os tilfredse med, at den viden der er på området, er erfaringsbaseret samt fra områder der ligger tæt op ad Kranio-Sakralterapi. 

Bl.a er der en del forskning om, hvad berøring på kroppen og positiv kontakt betyder for vores generelle velbefindende. 

Bare det, at der drages omsorg på en varm og neutral observerende måde, er påvist at have betydelig effekt. (sådan negativt omtales det i den medicinske verden for placeboeffekten) Men efterhånden må den medicinske verden erkende, at vi har brug for ”placebo effekten”, for at eksistere hensigtsmæssigt i hverdagen.

Det er også nok for mig, at vide, at der er mange, der har gode erfaringer med at behandle på denne måde. Efterhånden har jeg også selv opbygget en erfaringsviden, som kommer mine klienter til gode. Kort og godt, hvis det ikke virker, så stopper folk jo med at komme her.  

Hvad gør du?

Kort samtale, hvor du fortæller, hvad dit problem er og hvad du ønsker af Kropsbehandlingen.

Herefter ligger du minimum 30-40 minutter på briksen måske mere. Det er lidt forskelligt, hvor fysisk aktiv jeg er under behandlingerne. Det afhænger af dine ønsker og hele situationen. Her kan du med fordel kigge her: https://klinikfroelund.dk/behandling/

Behandlingerne er altid med Hands-on (berøring), det vil sige, at det ikke er samtaleterapi, men med kontakt til kroppen. 

Jeg kombinerer ofte bindevævsbehandling, Lettere massage og kranio-sakralterapi

Er det Healing?

Det ved jeg ikke. 

Jeg har indtryk af, at healing er noget med at sende bevidst energi ind i kroppen. Det gør jeg ikke. Jeg observerer kroppens rytmer. 

Hvis der skulle forekomme healing, er det noget du får med i prisen. 

Jeg får ofte at vide, at mine varme hænder føles som healing. Det vælger jeg, at se som noget positivt. Det gør behandlingen behagelig.

Skal man tro på det, for at det virker?

Ikke nødvendigvis, min erfaring er, at det virker uanset, hvad din overbevisning er.

Jeg tror ikke, at din tro har så meget med det at gøre, sagt med et lille smil.

Det virker med garanti på afbalancering af vævet i kroppen. Det virker nok også på en masse andre ting, som vi nuværende hverken kan måle eller forholde os til via sproget.

Men jeg skylder at sige, at lægen Sutherland, som via sin erfaring opdagede denne behandlingstilgang, var af Kristen overbevisning og det var en religiøs oplevelse for ham. Jeg synes, det er dybt facinerende, at han via sine erfaringer kan komme frem til samme oplevelser, som Østens visdom har oplevet og har talt om i over 2000 år, uden han kendte til deres tro og overbevisning. 

Ikke nødvendigvis, min erfaring er, at det virker uanset hvad din overbevisning er.

Det virker med garanti på afbalancering af vævet i kroppen. Det virker nok også på en masse andre ting, som vi nuværende hverken kan måle eller forholde os til via sproget.

Jeg tror ikke, at din tro har så meget med det at gøre, sagt med et lille smil.

Men jeg skylder at sige, at lægen Sutherland, som via sin erfaring opdagede denne behandlingstilgang, var  af Kristen overbevisning og det var en religiøs oplevelse for ham. Jeg synes, det er dybt facinerende, at han via sine erfaringer kan komme frem til samme oplevelser, som Østen har oplevet og talt om i over 2000 år, uden han kendte til deres visdom. 

Ikke nødvendigvis, min erfaring er, at det virker uanset hvad din overbevisning er.

Det virker med garanti på afbalancering af vævet i kroppen. Det virker nok også på en masse andre ting, som vi nuværende hverken kan måle eller forholde os til via sproget.

Jeg tror ikke, at din tro har så meget med det at gøre, sagt med et lille smil.

Men jeg skylder at sige, at lægen Sutherland, som via sin erfaring opdagede denne behandlingstilgang, var  af Kristen overbevisning og det var en religiøs oplevelse for ham. Jeg synes, det er dybt facinerende, at han via sine erfaringer kan komme frem til samme oplevelser, som Østen har oplevet og talt om i over 2000 år, uden han kendte til deres visdom. 

quality, check mark, hook
Gives der tilskud til dine behandlinger ?

Nej, det gør der ikke. Der kan heller ikke henvises hertil.

Dog er der flere klienter, som søger behandlingen efter forslag fra andre fagpersoner og det er jo glædeligt.

Nogle forsikringsselskaber vælger, at give tilskud. Det er noget, du kan henvende dig til dit selskab om. Der kan du evt. henvise til min hjemmeside, så de bedre kan vurdere, om det er noget, de vil give tilskud til.

Egentligt har jeg det fint med, at der ikke gives tilskud. Så står behandlingens kvalitet for sig selv og afspejler efterspørgslen på markedet.

 Jeg har valgt, at give tilbuddet om særlig rabat til 3 gange behandling, så man bedre kan vurdere effekten af behandlingen.

Skal jeg så komme mindst 10 gange?

Nej, det behøver du formentlig ikke.

Du kan vurdere, om det har effekt, når du har være her 3 gange. Nogle vælger så at få ekstra behandlinger, for at få bedre effekt.

Mange gange ved de godt, at de har ventet lidt for længe med, at gøre noget ved det.

Andre har så god en effekt af det, at de bruger det som forebyggelse. Så vælger de, at komme her mere jævnligt f. eks en gang om måneden.

Gør det ondt? Er der bivirkninger?

Ofte gør det ikke ondt. Men nogen kan være så medtaget kropsligt og mentalt, at deres krop skal noget ubehageligt igennem for, lige at nulstille kropssystemet. 

Spændinger og smerter er jo signaler fra kroppen om, at der er noget, der skal ændres i hverdagen. Det er også kroppens arbejdsredskaber til, at restituere og hele sig selv. 

Reglen er, at det kan være ubehageligt i 3 dage, så har det fundet et leje, hvor behandlingen er integreret i kroppen.

For andre er det bare ren velvære.

Der er ikke andre bivirkninger end ovenstående. 

Dog er min oplevelse, at ved kroniske sygdomme, hvor det er eget immunforsvar der angriber kroppen, kan netop denne forværring i tilstanden være en barriere for, at behandlingen fungerer. Det gælder især sclerose, mærkelig nok ikke ved leddegigten. 

Også efter en blodprop i hjernen, kan det være besværligt at komme på den anden side af den barriere. Blodproppen medfører udtalt træthed og behandlingen kræver faktisk ressourcer i kroppens system for at fungere. Det er min personlige erfaring i klinikken. Andre behandler oplever det vist ikke så udtalt. Jeg tænker, at jeg her er farvet af mine erfaringer som ergoterapeut.

Når du ikke tager hårdt ved, hvordan ved jeg så, at det virker?

Det er meget forskelligt, hvordan vi oplever virkningen. 

Min oplevelse og det jeg får at vide er: 

At det giver lethed i kroppen. Lettelse lindring.

Man bliver bedre til at koncentrere sig. 

Der er mindre smerter, nogen smerter forsvinder helt. 

Nogen gange har jeg fået klienter tilbage, som lige skulle omkring andre behandlinger, for at afklare, at det er det her, der virker, selv om man næsten ikke mærker, hvad det er, det gør. 

Er du som behandler altid sund og rask?

Jeg er udfordret lige som alle andre. Jeg har skabt min måde, at behandle på ud fra mine egne erfaringer i livet og det jeg møder i klinikken. Så jeg ved en del om, hvor skoen trykker for de fleste.

Det er jo også tydeligt at se på min krop, at jeg ikke altid får motioneret og spist, som sundhedsguruerne prædiker. Sådan er livet for de fleste af os.

Jeg ved noget om, hvad det vil sige, at rejse sig efter et fald. Det er ikke faldet, der er vores udfordring, det er måden vi rejser os og lærer af det, der giver os karakter og styrke som mennesker fremover efter faldet. 

Jeg ved noget om, at træde ind i livet igen efter både sygdom og udbrændthed.

Jeg ved noget om, at have smerter og være opspændt. Jeg ved noget om, at komme på den anden side af det.

Jeg ved noget om, at møde mig selv med mildhed og overbærenhed og opleve hvilke mirakler, det skabte for mig i min krop og hverdag.  

Babystep og sætte krav på kanten af din udviklingszone.

Jeg har angst og bekymrings tanker, hvordan kan berøring på kroppen afhjælpe det?

Krop og psyke hænger sammen. Ophober du spændinger i kroppen, påvirker det dit hormonsystem og dine nervebaner. Du får flere stress og aggressionsstoffer i kroppen – det skaber vrede og angst. Rolig, klog og varm berøring beroliger din krop og dit system. Dermed brydes kæden af uhensigtsmæssige reaktioner i din krop og psyke. 

Det er mine erfaringer med sansningen i behandlingen, der siger mig, at det er sådan, det hænger sammen. 

Jeg kan ikke garantere noget, men du kan prøve ca. 3 behandlinger, så ved du, om behandlingen er noget for dig.

 

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål til min behandlinger, er du velkommen til at henvende dig via mail eller på telefonen. Gerne mellem 12 og 13.00

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest