Hold i nakken

Picture of Mary Frølund

Mary Frølund

Holistisk Kropsterapeut i Klinik Frølund

Hold i nakken

Pludselig opståede smerter og stivhed i nakken

Vi har nok alle prøvet det og været ved at blive desperate af det. Oplevelsen er en bidende smerter på et bestemt sted i nakken,  strålende ned  mellem skulderbladene. Hovedet er måske låst til den ene side. 

Nogle gange bliver jeg kontaktet i klinikken af folk, som er alvorligt i knibe, fordi de oplever en ulidelig smerte. 

Det er der, hvor klienten bare vil have det fixet  og det i en fart.

Det har jeg fuld forståelse for, men det er også her, jeg får uld i munden, når jeg skal forholde mig til det.

Den behandlingsform jeg benytter, kan mange gange hjælpe, men ikke altid.

Det jeg gør i klinikken, er så mild og blid i sin tilgang, at der skal flere behandlinger til – det endda med restitution og hvile imellem. Og det gøres med respekt for kroppen og kroppens egen naturlige helings-process. Derfor bliver der ikke presset noget igennem, som kroppen yder modstand på. Der bliver ikke skubbet noget på plads eller manipuleret. 

Ved holistisk kropsterapi hos mig bliver vævet i Klientens krop og hele nervesystem stimuleret og beroliget, så spændingerne i kroppen fortager sig, hvis det er muligt for kroppen. Det vil sige, at det pludselig kan give sig af sig selv, fordi en konkret spænding i musklen fortager sig. Derfor kan jeg ikke garantere, at klienten går smertefrit herfra efter 1. behandling.

 Men jeg er sikker på, at tiden med hold i nakken formentlig bliver forkortet.

 

Jeg er ikke den eneste behandler, der får uld i munden ved akut opståede smerter i f. eks nakken. Vi ved godt, at disse smerter som regel forsvinder af sig selv efter 3 dage. Det er ofte et facetled eller flere, som har låst sig. Enten fordi klienten har sovet meget tungt og ligget akavet eller lavet en pludselig bevægelse med belastning på leddet. Ofte er kroppen så anspændt, at ingen af os kan løsne det og smerten bliver der.

Vi har måske lidt fordele, når vi arbejder via mavemeridianen og dermed lindre trækket fra mavesækken op omkring øverste ribbenskant. Men det er noget, man må prøve sig frem med. 

Det kan dog opstå akutte smerter i et træt og overbelastet kropsvæv, som har været for længe i samme stilling eller hele tiden laver de samme bevægelser altså ensidigt og gentaget arbejde for eksempel. Her vil klienten nok opleve, at det ikke forsvinder efter 3 dage, men er kommet for at blive i længere tid.

Eller tilstanden er opstået ved, at der er andre steder i kroppen, der er skadet eller er blevet skæve og dermed trækker uhensigtsmæssigt i kroppens balance. Her er det indlysende, at behandlingen har et formål og at det vil lindre og forbedre situationen.  

 

kisspng-neck-pain-stock-photography-back-pain-woman-chinese-herb-5aee4a21939da7.6764679015255659856046

Hvad du selv kan gøre

Når man oplever et hold i nakke eller ryg, er det væsentligste at kroppen får tryghed, hvorved at musklerne kan slappe af og dermed selv løse problemet.

Derfor er det en af de meget få tidspunkter, hvor jeg anbefaler smertestillende. Men spis smertestillende, find puder nok til, at din nakke/ryg er godt understøttet og du kan finde hvile. Du skal ligge smertefrit. Varme hjælper også meget.

Giv det lidt tid og forkæl dig selv et par dage.  Du kan lave forsigtig udstrækning, hvis du kan klare det for smerter.

Du er velkommen til at kontakte mig, da det kan være udmærket lige at drøfte , hvad det er, du har været ude for og hvordan det føles.

Du kan også bare google og der fremkommer uendelige mange gode forslag. Jeg ville kigge særligt hos Osteropaterne i Århus eller Totum. Jeg synes, de har nogle fornuftige ting i denne forbindelse. 

 

Du skal søge læge , Hvis

Du har høj feber, er svimmel, har kvalme og talebesvær. Hvis du får hovedpine, der er meget anderledes end du elles oplever og er af voldsom karakter. 

I det hele taget, hvis du bliver meget utryg ved situationen.

 

sleep, pillow, sleepwalking
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest